25-06-21, 20:30
|
|
SeksMistrz
Miasto: Mazowsze
Nie pieprz, życie czasami zaskakuje i możesz potem potrzebować pomocy sąsiada 
Ładna jest?
|
|
07-10-21, 00:38
|
|
Seksualnie Niewyżyty
|
Okropne myślenie z tym jednym dzieckiem. Jak dla mnie jedno dziecko to samotne dziecko. To dziecko, które nie nauczy się nigdy tego, że obok może być ktoś inny z kim trzeba się liczyć. Zna tylko układ ja i rodzice, którzy spełniają wszystkie moje potrzeby. Dla mnie minimum to 2. Zawsze marzyłem o 3. Ostatnio z żoną decydujemy jednostronnie, że 2 nam wystarczy. Ale na moje wzmianki o ewentualnej wazektomi pyta nieodmiennie "po co Ci to". No właśnie - po co? Przy częstotliwości zbliżeń jakie wyznaje... To gumki na całe życie wyjdą znacznie taniej. Aaaahhh... gdzie jest temat dla pijanych?
Ostatnio gdy poruszyłem temat wazektomii usłyszałem, że ogłoszę się z tym na "tym moim" beztabu i wszystkie dziewczyny tutaj się na mnie rzucą... Wyśmiałem tą ideę i stwierdziłem, że tak to nie działa, więc proszę drogie użytkowniczki... wyprowadźcie MNIE z błędu
Ostatnio edytowany przez sister_lu; 07-02-23 at 21:51.
|
|
|
21-12-22, 04:24
|
|
Świętoszek
Witajcie, to jest mój pierwszy post na forum, odgrzeję trochę wątek
Jestem 5 miesięcy po wazektomii, robiłem we Wrocławiu. Sam zabieg jest prosty, praktycznie bezbolesny, spędziłem w gabinecie niecałe 20min. Atmosfera miła, bez stresu (no prawie, jako asystentka była dziewczyna około 25 lat a trzeba się rozebrać do rosołu  ), w trakcie zabiegu lekarz omawia co robi i rozwiewa wszelkie wątpliwości. Przez 24h po zabiegu czułem dyskomfort, taki lekki ból jak po "dostaniu w klejnoty", przez dwa tygodnie tkliwa była ranka w mosznie. Dzisiaj nie mam absolutnie żadnych dolegliwości, nawet miejsce gdzie była rana jest nie do odnalezienia.
Mam 46 lat, pomysł na zabieg był mój, oczywiście najpierw porozmawiałem o tym z żoną. Na początku było pytanie "po co ci to", "mi nie jest to potrzebne", ale nie miała żadnych zastrzeżeń, "w końcu to twoje ciało i twoja decyzja", a więcej dzieci nie planujemy.
Czy coś się zmieniło po zabiegu? TAK, i to bardzo!
Zniknęła największa blokada w naszym związku, czyli strach przed niechcianą ciążą. Kiedyś były wprawdzie tabletki, ale nie może ich brać, była spirala ale pomimo niej zaszła w ciążę, później tylko gumki i stosunek przerywany (którego nie cierpię). Obecnie nasze umysły uwolniły się od tego obciążenia, naprawdę to wiele daje! Zniknął problem tego, że za wcześnie skończyłem a ona potrzebuje jeszcze kilka ruchów, że coś wyciekło, że nie zdążyłem wyciągnąć itd. Częstotliwość zbliżeń wzrosła 2-3 krotnie. Żałuję tylko, że nie zdecydowałem się na zabieg dużo wcześniej.
|
|
|
30-05-23, 15:42
|
|
Świętoszek
Cześć, jestem po zabiegu ponad rok i mogę jedynie potwierdzić to co napisał mój poprzednik. Zabieg trwał ok 20min, wcześniej szybki wywiad i można wrócić do domu.
Po dwóch dniach zniknął dyskomfort i lekki ból.
Nie pamietam już po jakim czasie ale zrobiłem badanie na ilość plemników w nasieniu - wyszło 0.
Także można działać i bawić się bez stresu, żona zadowolona
|
|
|
02-06-23, 01:50
|
|
Seksualnie Niewyżyty
Miasto: Slask
Może to głupie pytanie. Ale czy wazektomia jest odwracalna?
Czy trzeba się jakoś specjalnie przygotować do zabiegu?
Czy są jakieś przeciwskazania?
|
|
|
14-06-23, 08:43
|
|
Świętoszek
Raczej nie da się tego już odwrócić a jeśli można to za ogromną kasę.
Przygotowań nie ma, umawiasz termin, przed zabiegiem formalności, dostajesz antybiotyk. Sam zabieg trwa max 20min przy znieczuleniu miejscowym. Wychodzisz i normalnie funkcjonujesz. Dostajesz specjalne majtki podtrzymujące jaja żeby mogło się zagoić
|
|
|
14-06-23, 10:02
|
|
Seksualnie Niewyżyty
Czy są jakieś przeciwskazania medyczne?
Orientacyjnie ile kosztuje taki zabieg?
|
|
|
10-07-23, 09:58
|
|
Świętoszek
Nie trzeba się przygotowywać.
Ja płaciłem 2000.
|
|
|
10-07-23, 23:20
|
|
Seksualnie Niewyżyty
Czy faktycznie trzeba robić jakieś testy przed zabiegiem?
|
|
|
11-07-23, 16:16
|
|
Świętoszek
Ale niby jakie?
Ja nic nie robiłem i wydaje mi się, ze nie trzeba.
|
|
|
27-07-23, 20:30
|
|
Świntuszek
Cytat:
Napisał pawel1978
Czy faktycznie trzeba robić jakieś testy przed zabiegiem?
|
Badania w odstępach czasu po zabiegu by mieć pewność że wszystko przebiegło pomyślnie.
Proces jest odwracalny natomiast jak wspomniał jeden z poprzedników jest to o wiele bardziej skomplikowana a co za tym idzie również droższa już operacja a nie zabieg.
|
|
|
28-07-23, 04:08
|
|
Seksualnie Niewyżyty
Jak wygląda sprawa wysiłku fizycznego (np. praca) po takim zabiegu?
|
|
|
28-07-23, 07:21
|
|
Świntuszek
Przez pierwsze dwa dni zalecany jest odpoczynek.
|
|
|
28-07-23, 11:22
|
|
Seksualnie Niewyżyty
Czy faktycznie odczuwa się dyskomfort?
Czy to zależy od organizmu?
Czy są jakieś przeciwskazania do zabiegu?
|
|
|
28-07-23, 12:19
|
|
Świntuszek
Masz na myśli dyskomfort w trakcie po zabiegu czy już w późniejszym czasie?
Bezpośrednio w trakcie i po dyskomfort można określić że jest na podobnym poziomie jak po zabiegu stomatologicznym polegającym na delikatnym borowaniu. Po kilku dniach można zapomnieć że cokolwiek się działo.
|
|
|
06-08-23, 23:02
|
|
Seksualnie Niewyżyty
Tak. Czy czuje się dyskomfort w trakcie zabiegu?
Czy i jakie badania trzeba zrobić przed zabiegiem?
Które miejsce polecacie pod względem jakości usługi i z przystępnymi cenami?
Po jakim czasie po zabiegu trzeba robić badania (czy wszystko jest OK)?
Czy są jakieś przeciwskazania do zabiegu?
|
|
|
07-08-23, 19:43
|
|
Świntuszek
Dyskomfort? TO jak ze szczepionką - jednego boli po a drugiego nie.
Ja miałem jedynie dyskomfort psychiczny, że nie mogę już od razu się kochać z partnerką bez zabezpieczenia, tylko muszę poczekać na wyniki badań :-)
Miejsce? Renomowane i znane, żadne przygodne gabinety. Tu masz sprawdzone gabinety (ja robiłem w Gdyni): https://www.wazektomia.com/
Badania zalecają po 2 miesiącach.
Przeciwskazania? Są - jak masz jakiś problem z jądrami, wodniaki, zapalenia itd. Jak jesteś zdrowy to brak.
|
|
|
07-08-23, 23:41
|
|
Seksualnie Niewyżyty
Czy tam gdzie robiliście zabieg jest jakiś wywiad?
Czy za niego płaci się faktycznie osobno?
Czy dostaje się jakieś zaświadczenie?
|
|
|
09-08-23, 11:38
|
|
Świętoszek
Ja robiłem w Poznaniu 2000zl. Wcześniej prywatna wizyta, 200zl. Wymagał badania krwi (krzepliwość, WZW czy coś) ale w trakcie wywiadu wyszło że jestem aktywnie oddaje krew i odpuścił badania. Zabieg ok, mała dziurka na środku wora pod kiełbasą. Dziwne uczucie jak ciągnął za przewody, ale nic nie bolało. Po zabiegu przez dzień/dwa uczucie jak ktoś by cię w jaja kopnął. Później przeszło. Zaświadczenie jak już to dostaniesz po badaniu nasienia w prywatnej klinice. Też ok 200zl płaciłem, nie pamiętam.
Jedyne co to jak lubiłem w trakcie sexu mocniejsze zabawy jajkami (ssanie, ciągnięcie itp) to teraz czuję dyskomfort.
Zabiegu nie żałuję, spokój
|
|
|
09-08-23, 12:46
|
|
Seksualnie Niewyżyty
Czy po zabiegu od razu można wrócić do domu?
Ile trwa zabieg?
|
|
|
09-08-23, 15:17
|
|
Świętoszek
W gabinecie spędziłem godzinę, z czego połowa mniej wiecej to zabieg. Najpierw standardowa formułka czy chcesz na pewno, później gacie w dół i znieczulenie, gadka o dupie Martynie żeby zadziałało, mikronaciecie na worze i przecięcie nasieniowodów, mi związał nicią chirurgiczna, plasterek i prosto do chaty. Sexu nie kazał uprawiać przez 2 tygodnie, później chyba 20 wytrysków lub 2 miesiące z zabezpieczeniem i do kliniki na badanie spermy pod kątem płodności. Ja tyle nie czekałem, po 3 tygodniach się wypstrykałem i do kliniki bocian. Zero plemników.
|
|
|
09-08-23, 15:30
|
|
Świntuszek
Cytat:
Napisał pawel1978
Czy po zabiegu od razu można wrócić do domu?
Ile trwa zabieg?
|
Kuźwa, gościu, wejdź sobie na choćby wazektomia.com i masz tam wszystko, a nie rzucasz co chwilę po jednym pytaniu.
Od razu wstajesz i wychodzisz, masz władzę w nogach itd.
Zabieg trwa może z 20 minut.
|
|
|
09-08-23, 17:44
|
|
Seksualnie Niewyżyty
Masz rację. Lepiej szukać wszystkiego o Wujka Google. Może w ogóle zlikwidujmy fora
|
|
|
10-08-23, 10:39
|
|
Ocieracz
Miasto: Żory
Cytat:
Napisał pawel1978
Masz rację. Lepiej szukać wszystkiego o Wujka Google. Może w ogóle zlikwidujmy fora
|
W większości umarły śmiercią naturalną.
Ale serio - nie ma co dywagować. Znajdź gabinet, umów się, rachu ciachiu i po strachu.
|
Narzędzia wątku |
|
Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady Postowania
|