Cytat:
Napisał itq78
Ja dosałam pierwsza miesiaczke normalnie mając 13 lat i nigdy nie była regularnie jak pamietam pozniej przychodziła po 3 miesiacach a pozniej zanikła byłam u lekarza innego ginekologa on stwierdził ze mam za duzo hormonów meskich czy coś i leczył mnie antykoncepcją poszłam do innego lekarza i dalej brałam antykoncepcje ale jak tylko odtsawiałam tabletki całkiem to nigdy juz okres sie nie pojawił...i teraz tez chciałam porobić wszytskie hormony dowiedziec sie dlaczego nie mam okresu dostałam luteine i nic nie mam okresu...aaa chcielismy sie już starać o dziecko..i boje sie ze bedą problemy z zajsciem w ciaże z brakiem okresu...
|
No więc trzeba było tak odrazu.Zaburzenia hormonalne mogą stanowić problem w zajściu w ciąże ale przede wszystkim także z jej utrzymaniem.Więc żeby sobie nie robić problemów biegiem do lekarza i zadbać o to.
Apropo to Luteina jest także stosowana jako podtrzymanie ciąży.Wiem bo dostawałam ją przez dwie ciąże.
Na forum nikt ci nie pomoże bo tylko lekarz jest w stanie ocenić czy te zaburzenia mogą stanowić problem i jakie hormony i w jakim celu będą u ciebie stosowane.