Powiadomienia

Wróć   FORUM EROTYCZNE - BEZTABU > BEZ TABU > Związki
Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Old 18-08-10, 23:34   #51
Woodland
Banned

O! A już cię posądzałem o podwinięcie ogona

Cytat:
Woodland nie jestem żałosnym osobnikiem tylko o związek trzeba walczyć, bo rozstać się jest łatwo a spróbować naprawić i walczyć o wspólną przyszłość jest już trudniej.
Walczyć o związek, który ma jakieś perspektywy - jak najbardziej. W twoim przypadku można by to porównać do starania się o rozpalenie ognia z popiołu...

Cytat:
Potem wyraziłam chęć do znajomości z nim na stopie koleżeńskiej - w końcu mamy syna... Niestety on stwierdził że nie chce mieć ze mną nic do czynienia i będzie płacił 300zł (gdzie zarabia 2900 ale na umowie ma że niby najniższa krajową - pracuje u prywaciarza). I będzie mi przelewał na konto bo nie chce mnie znać - wywnioskowałam że syna też bo jak ma niby go brać na spacery skoro mnie nie chce znać ktoś te dziecko musi mu przekazać...
Idź do sądu, a kolesia postrasz, że jeśli swoje dziecko wycenia na 300zł to załatwisz jego szefowi wizytę z urzędu skarbowego. To nie on decyduje ile będzie płacił.

No, całe szczęście wszystko dobrze się skończyło. Wreszcie
Woodland jest offline   Reply With Quote
Old 19-08-10, 15:25   #52
Sexy_man
Perwers

Miasto: Obecnie...Wawa

Hefalumpka:
Primo, dobrze, że nie jesteś już z tym mężczyzną.
Secundo, źle, że walczyłaś o ten związek do końca i nie zauważyłaś jaki naprawdę był ten facet.
Tercero, 300 zł na dziecko? Woodland ma rację - to nie on decyduje ile płaci.
Hefalumpka, ech...
Old 19-08-10, 21:24   #53
boberek_21
Ocieracz

Miasto: Siemianowice

Hefalumpka - gratuluję odważnej decyzji wiem że na pewno ciężko było ci ją podjąć ale po tym co twój małżonek powiedział na odchodnym chyba pozbyłaś się wszelkich wątpliwości.

300 zł?? na co ci to wystarczy?? pampersy, mleko i kaszki, a dziecko rośnie z czasem dojdą podręczniki wycieczki szkolne etc. 300 zł to za mało.... walcz o swoje...

Mam nadzieję że synuś czuje się dobrze i że ty też jakoś się trzymasz
Old 19-08-10, 21:29   #54
iceberg
Erotoman

Miasto: always somwhere

Z jednej strony współczuję, a z drugiej cieszę się, że zdecydowałaś o zakończeniu tego koszmaru...
co do kwoty, z tego co czytałem to sąd może zasądzić wyższe alimenty patrząc na zawód ex-męża (czyli nie tyle ile zarabia oficjalnie ale tyle ile może zarobić pracując w swoim zawodzie) - wtedy jego oficjalne dochody są o kant tyłka potłuc... jak tu piszą 300 zł to jałmużna a nie kwota odpowiadająca potrzebom dziecka
Old 19-08-10, 22:28   #55
Maoam
Erotoman

Hefalumpka, przykro mi, że się rozczarowałaś, ale lepiej dla Ciebie, że nie będziesz z takim facetem. Po rozstaniu jeszcze pokazał, że jest "facetem", a nie prawdziwym facetem. Dziecko ma kompletnie w dupie, a na to nie ma już żadnego usprawiedliwienia.
Walcz o pieniądze dla dziecka, 300 zł przy pensji wynoszącej prawie 3000zł to kpina. I jeszcze nie wyraża chęci utrzymywania kontaktu z własnym synem. Pokazał, jaki jest naprawdę.
Wróć   FORUM EROTYCZNE - BEZTABU > BEZ TABU > Związki

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania